menuÚVODNÍ STRÁNKA

menuNAŠE FENY
menuNAŠI PSI
menuPLÁN CHOVU
menuODCHOVY
menuCHOVATELSKÁ STANICE
menu BARFUJEME .................aneb krmíme prostě jinak
menuKONTAKT
menuODKAZY
Penzion Bodemika
Zvířecí pohřeb
Tricolor Shop
Coursingové cvičiště
Drahobudice

Vítejte v chovatelské stanici plemene Bernský salašnický pes


Novinky



 

13.9.2014 KLUBOVÁ VÝSTAVA ZÁRYBNIČNÁ LHOTA U TÁBORA

Podzimní klubová výstava bývá pro naši chovatelskou stanici úspěšná. I letos se nám dařilo - "na zkušenou" s námi jela i dvě štěňátka z vrhu "C" - COSMO JUNIOR a CARRIE. Browník, který bodoval na jarní klubovce přijel se svými skvělými páníčky. Čtvrtou vystavující do party byla naše LILY. Za krásný víkend děkujeme Lence, Marušce, Zuzce, Péťovi a jejich fajn klukům :o)Jako vždy bylo na téhle akci parádně!!!

VÝSLEDKY:

COSMO JUNIOR BODEMIKA CZECH - velmi nadějná 1 - třída štěňat

CARRIE BODEMIKA CZECH - velmi nadějná 3 - třída štěňat

BROWN SUGAR BODEMIKA CZECH - výborná 4 - třída mladých

ISIS VOM SCHMIEDEGAERTCHEN (LILY) - výborná 4 - třída mladých


24.8.2014 CACIB LEIPZIG - výstava nedaleko bydliště našeho "miminka" Caramela Bodemika Czech v našem plánu nemohla chybět. Navíc jsme si domluvili sraz s tatínkem našeho vrhu C - nádherným COSMO VOM RITTERBURKART. A tak jsme vyrazili. Našemi želízky byla Lily a Lavík. Oběma se dařilo - Love Me ve třídě otevřené - výborná 1 CAC a Lily v mladých výborná 2 :o) A Caramelek? Krásně nám roste miminko naše a my z nej máme velikou radost :o)

16.-23.8.2014 I naše letošní dovolená byla v kruhu kamarádů

10.7.2014 VŠECHNA NAŠE ŠTĚŇÁTKA Z VRHU "C" NAŠLA SVÉ RODINY. VĚŘÍME, ŽE SE BUDOU MÍT DOBŘE A BUDOU DĚLAT RADOST SVÝM MAJITELŮM.

Minulý týden jsme v novém domově zvládli navštívit CALYPSA. Bydlí v super rodině - parťačkou mu je zlatá retrívřice Amy a "malá panička" Kristínka.

 

Několik fotek Calypsa od nás i od jeho majitelů najdete zde.


26.6.2014 Přichází nám krásné zprávy a fotky z nových domovů našich salašnických medvídků. Máme ohromnou radost, protože se zdá, že jsme po dlouhých úvahách vybrali správně. Někteří sítem "těch vyvolených" jako u předchozích vrhů neprošli, ale jsme tomu rádi. Musíme vědět, že jsme vybrali ty pravé duše pro naše miminka.

22.6.2014 S kamarády z CHS Záře Démantů, CHS Kabátko a CHS Barrandovské stříbro jsme se vydali do polského města Jelenia Gora na národná výstavu. Jako vždy to byla klidná výstava, která proběhla v přátelském duchu. S námi se jela předvézt naše Lily - ve třídě mladých opět známka výborná a tentokrát i ocásek - takže V2 :o) Máme z Lily ohromnou radost!!! Rozhodčím byl z Maďarska.

16.6.2014 Z našeho aktuálního vrhu "C" čeká na nové majitele volný pejsek ze zrušené rezervace. Hledáme pouze vážné zájemce, kteří mu dají ten nejlepší domov se vším všudy. Na oplátku nabízíme doživotní chovatelský servis, pomoc se vším, co se týká tohoto skvělého plemene a především fajn parťáka, kterému se věnovala několik týdnů nejen naše rodina. Věřte nebo ne, byla to šichta. Ale stála za to :o) Po předchozí domluvě je možná nezávazná návštěva - přesvěčte se sami o Belzeekově jedinečnosti :o)


7.-11.5.2014 Jako každoročně jsme se vydali s částí naší smečky na klubovou výstavu do Rožnova pod Radhoštěm.

Tento rok se KLUB ŠVÝCARSKÝCH SALAŠNICKÝCH PSŮ rozhodl a uspořádal 4 denní SLAVNOSTI ŠVÝCARSKÝCH SALAŠNICKÝCH PSŮ. Akce, včetně objednaného počasí vyšla organizátorům na jedničku s hvězdičkou - ZA TO VŠEM, KTEŘÍ SE NA NÍ JAKKOLIV PODÍLELI PATŘÍ VELIKÉ DÍK!!!DĚKUJEME, ŽE UKAZUJETE VŠEM, ŽE KDYŽ SE NĚCO DĚLÁ S LÁSKOU, JDE TO DĚLAT I BEZZIŠTNĚ!!!Děkujeme a smekám před skvělou organizací a super nápady - pro všechny účastníky to byla super motivace, co všechno jde s našimi milovanými salašníky dělat!!!

Veliké poděkování patří rovněž majitelům našich B-čkových miminek, kteří přijeli na svod mladých, tak jak jsme se domluvili při přejímce. Děkuji Vám za splnění slibu a za krásně prožité chvíle!!!

Dvoudenní klání v kruhu si užili dva z našich psů Brown Sugar a Lily - Beau (Brita) se zúčastnila sobotní výstavy. Nikdo z nich se rozhodně neztratil a v silné konkurenci si všichni odnedo zahraničních rozhodčích krásné posudky.

VÝSTAVNÍ VÝSLEDKY:

BROWN SUGAR: sobota VÝBORNÝ (5), neděle VÝBORNÝ (6)

LILY: sobota VÝBORNÁ , neděle VÝBORNÁ (mezi 8 nejlepšími fenkami)

BEAU: sobota VÝBORNÁ

 


4.4. 2014 Magické datum a my trávíme den se Cindou v porodní bedně. Od první chvíle je znát, že je to její druhý porod, Cinderella je klidná, vyrovnaná...rodí štěňátka v pravidelných intervalech a tak představujeme vrh "C"!!!Máme 4 kluky a 2 holčičky!!! Více o vrhu "C" najdete zde.

3.3. 2014 ČEKÁME ŠTĚŇÁTKA!!! Cesta koncem ledna až k Severnímu moři nebyla marná a my si z cest přivezli ten nejcennější poklad. Matkou našeho vrhu "C" bude JrCh. Cinderella Záře Démantů, otcem Cosmo vom Ritter Burkart, krásný, 8-letý pes z Německa. Pro toto krytí jsme hledali psa s krásnými věky předků, staršího - těšícího se dobrému zdraví - se zajímavým rodokmenem. Cosmo nám toto přání splnil. Ukázkové, takřka okamžité krytí bez jakékoliv pomoci nás velice potěšilo. S napětím jsme očekávali, jak vezme Cinda po tak dlouhé cestě cizího psa. Nezklamala. Je výbornou fenou nejen pro běžný život, pro sport, parťačkou našich dětí, ale i skvělou chovnou fenou. Nevím pokolikaté, ale znova děkuji chovatelce Markétce Paslerové, že tenkrát slovo dalo slovo a Cinda je naše.

TERMÍN PORODU je okolo 4.4.2014. Už teď bereme závazné záznamy na štěňátka do našeho pořadníku. Všem zájemcům doporučujeme přečíst si záložku CHOVATELSKÝ SERVIS v hlavní nabídce, než nás budou kontaktovat.

 

Sledovat, jak se naše štěňátka vyvíjí s námi můžete zde.

 



Aktuality 2013