menuNOVINKY
menuNAŠE FENY
menuNAŠI PSI
menuŠTĚŇATA
menuODCHOVY
menuCHOVATELSKÝ SERVIS

menuBARFUJEME ...... aneb krmíme jinak

menuKONTAKT
menuODKAZY
Penzion Bodemika
Zvířecí pohřeb
Tricolor Shop
Coursingové cvičiště
Drahobudice

Vítejte v chovatelské stanici plemene Bernský salašnický pes


Novinky


VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2012 VŠEM NAŠIM PŘÍZNIVCŮM I PŘÁTELŮM!!!

7.12.2011 Skoro na rok přesně od narození našeho prvního vrhu se u nás opět rodilo-tentokrát byla řada na paničce :oD A protože u nás se dobře rodí-jsme šťastní, že šlo vše jak po másle a nám se narodila další posila pro naší smečku - syn SEBASTIAN!!!Míry standartní 3330g a 50cm ,o)


5.12.2011 JE TO PŘESNĚ ROK!!! Rok ode dne, kdy nám naše Daisy dala první štěňátka, kdy jsme pochopili, co to je být chovatelem, kdy jsme začali řešit, jak hledat páníčky, jak jim zůstat na blízku a jak nezpřetrhat pupeční šnůru s rodnou chovatelskou stanicí. Děkujeme všem páníkům, že se daří, máme pravidelné informace o miminkám a možnost je vídat vlastně prakticky kdykoliv si vzpomeneme,o)))

A Vám naše milovaná miminka, Avinko, Assetko, Ailuško, Arnýsku a Kenďo přejeme všechno nejlepší-hlavně hodně zdravíčka, plno společných let s Vašimi skvělými páníky a plno psích lumpáren, které Vás dělají veselejšími!!!Máme Vás moc rádi a jsme na Vás hrdí!!!,o)

Brzy přidáme fotečku,o)


6.11.2011 Mezinárodní výstava Praha-Letňany poslední..... Na tuhle výstavu jsme se těšili. Byla poslední v této sezóně, poslední s mým bříškem-před porodem, poslední pro Cindušku ve třídě mladých, těšili jsme se na kamarády, na pokec, na pejsky.... Po dlouhém zvažování jela obě šídla-Love Me i Cinderella. Po druhé uzávěrce jsme se trochu zděsili počtu přihlášených psů - ale nás nebaví úspěchy zdarma, takže i tahle skutečnost byla pořád na těšení...Po příjezdu nás překvapilo místo - neuvěřitelně veliký kruh, v hale, kde se vystavovali jen berňáčci, čisto-takže naše krevní skupina. Jako první šel na řadu tradičně chlap-Love Me- společně s dalšími 14 přihlášenými psy. Pěkně se mi předvedl v pohybu, podařilo se mi ho rozběhat a od rumunského rozhodčího Mariuse to nakonec bylo těsně pod stupni vítězů, ale přesto se známkou VÝBORNÁ a s opravdu nádherným posudkem!!!Další na řadu šla naše Popelka (Cinduška). V silně obsazené třídě 10 mladých fen, jsme bojovali, snažili jsme se - a nestačili jen na jedinou!!!VÝBORNÁ 2!!!Titul JUNIORŠAMPION nám sice unikl o vlásek...ale nic nám ten den nezkazilo radost víc, než obyčejná vlastnost, kterou psi bohudík nemají a nosí jí jen lidé...,o)))Naštěstí jsem to už stihla rozdýchat a těším se na další výstavu, na KAMARÁDY a na radost, kterou mi výstavy pořád dokáží dát!!!Takže příští rok u výstavního kruhu PA PA,o))))

29.10.2011 Protože nám výstavní sezóna pomalu končí, rozhodli jsme se trochu zabojovat na poli pracovním. Protože Daisy si hnula se zády a tudíž měla rekonvalescenci a nemohla se zúčastnit, na zkoušky šla alespoň Icconka s páníkem,o)Zkoušky ZOP zvládli na VELMI DOBŘE a 86 bodů!!!

15.-16.10.2011 Na pozvání našich kamarádů z Žižic jsme se zúčastnili SEMINÁŘE POZITIVNÍ MOTIVACE s Martinou Klimešovou. Martina je bezesporu velice zajímavý člověk a mě velice těší, že jsem měla možnost jí poznat! Se mnou jela na cvičení Cinderella jako nejmladší člen smečky a na výlet si vyjela i nejstarší salašnice Daisy, aby měla trochu rozptýlení mezi kamarády:oDDD Brzy přidáme fotky od kamarádů, protože foťák zůstal pro tentokrát s páníkem doma:o)

7.10.2011 S naším "domáckým" cvičákem ZKO Smržovka jsme navštívili maateřskou školku v Jablonci nad Nisou-Pasekách!!!S sebou jsme vzali Daisy a Cinderellu - škoda, že jsme pro tentokrát nevzali foťák-myslím, že jsme si to užili všichni-dětičky, pejskové i my!!!A proto, těšíme se n příště!!!,o)

2.10.2011 Svod mladých - den po klubové se již tradičně koná svod mladých (kontrola odrůstajích štěňat ve věku 6-18 měsíců z klubu švýcarských salašnických psů) Tentokrát šlo i o náš první vrh "A" Bodemika Czech,o)

V první řadě bych ráda poděkovala všem páníkům našich miminek, protože všichni svůj slib splnili a Assetka, Ailuška, Avinka, Arny i Active (Kenny) se svodu zúčastnili!!!Veliké díky!!!

Vrh byl shledán standartním, žádné vady skusu, povah nebo exteriéru (kromě více vyjádřených bílých znaků). Všechna miminka kontroly zvládla-i když některá opravdu svým temperamentem bavila všechny přihlížející:oD

svod2011

 


1.10.2011 Klubová výstava v Zárybničné Lhotě

Kromě našich salašníků jsme si na výlet s sebou "přibalili" naše dvě miminka z vrhu A - Arnyho a Activka (Kennyho)

kluci

Na sobotní klubovou výstavu jsme měli přihlášené tři psy - klasicky naše nejmladší - Cindu a Lavíka a navíc taky poprvé do třídy mladých nastoupil Arny, který oslavil s celým vrhem A už devítiměsíční narozeniny. Jako první jsme do kruhu nastoupili s Arnym - ačkoliv byl totálně bez srsti, odnesl si krásné hodnocení Výborná a v závěrečných bojích se dokonce probojoval mezi šestici nejkrásnějších mladých psů z 28 přihlášených jedinců!!!Měli jsme velikou radost-je to vážně jiné, když je to Vaše miminko, které znáte odmalička a vidíte, jak se vyvíjí, mění...Děkujeme paničce Danielce, že i přes Arnyho věčně veselou povahu s ním opravdu odvedla kus práce, která byla sakra vidět a jde říci, že se Arny opravdu vystavoval!!!,o)))

Arny Bodemika Czech

Další šel na řadu náš pes LOVE ME, v otevřené třídě rozhodně neztratil a mezi 37 přihlášenými psy si vyběhal známku VÝBORNÁ!!!

Love Me

Poslední vystavovanou na klubové výstavě, byla naše "malá" Popelka (Cinduška). U velmi vážené paní rozhodčí Jandové jsme běhali až jsme se proběhali na krásné Výborná 1 s titulem CAJC a v závěrečných soutěží jsme ještě zvítězili nad vítězem mladých u pejsků a odnesli si domů i titul BOJ (best of junior)!!!Naše radost neznala mezí a i slzičky štěstí byly,o)

CinderellaCinderella


18.9.2011 KONEČNĚ!!!Po pravdě na národní výstavu do Brna se nám moc nechtělo-dlouhá cesta, po pár hektických dnech, panička s rostoucím bříškem...Ale vyplatilo se!!!Nejdřív nastoupil Love Me (Lavík) do otevřené třídy a jako již tradičně VÝBORNÁ 3!!!Cindušce začal růst kožíšek a líbí se nám víc a víc...Nastupovali jsme v parném skoro poledni...Celkem jsme se proběhli...Když najednou nevěřím vlastním uším a poslouchám rozhodčího p.Otakara Vondrouše, jak Cindušku staví na první místo!!!Ve třídě mladých Výborná 1, CAJC a při souboji s nejhezčím mladým pejskem ještě BOJ (best of junior)!!! Děkujeme, děkujeme, Ty naše malé "střeštiprdlo"!!!,o)


8.9.2011 Dnešní sono bohužel nepotvrdilo březost naší Icconky a my si musíme počkat na jarní štěňátka!!!


28.8.2011 Na Mezinárodní výstavu v Mladé Boleslavi jsme zvali všechna štěňátka-bohužel osud tomu nechtěl a nemělo přijet žádné - nakonec za milé překvapení děkujeme paničce Janě, která nám skoro devítiměsíční AILU BODEMIKA CZECH přivezla ukázat, my jsme si jí mohli užít ,o) Z Ailušky je živá, temperamentní a povahově okouzlující psí slečna!!!


28.8.2011 Mezinárodní výstava Mladá Boleslav - za naši CHS nás reprezentovali LOVE ME (Lavík) a CINDERELLA...Oba opět k naší veliké radosti "na bedně" a známka výborná 3!!!A jako bonus velice krásné posudky - od ruského rozhodčího Alexeje Pelkina.

Společnost nám dělal DARWIN ZÁŘE DÉMANTŮ - o rok mladší bráška naší Cindušky, který měl výstavní premiéru a s paničkou Lenkou ji zvládl dokonale a odnesli si známku Velmi nadějný 3!!!


23.-24.8.2011 Na návštěvu k nám dojelo naše miminko z vrhu A - ARNY BODEMIKA CZECH s paničkou Danielkou. Děkujeme za krásné dva dny a super společnost!!!Ačkoliv Arny přijel úplně vylínaný, ale přesto opět ve skvělé veselé a velice rozverné náladě,o)))I pár foteček jsme zvládli vyfotit!!!Děkujeme, že má naše miminko takový super domov!!!,o)


18.8.2011 V rámci letního výcvikového tábora v Herolticích, jsme se zúčastnili zkoušek z výkonu dle řádu kynologické jednoty Brno. Zkoušky posuzovala Ing. Michaela Martinů. Já jsem se nahlásila se Cindou a Milďa s Lavíkem. Oba na zkoušku ZOP. Cinda získala známku Velmi dobře se ziskem 89 bodů a Lavík s páníčkem dostali známku Výborně, za 91 bodů. Z tohoto výsledku máme velkou radost a dodal nám energii do dalšího cvičení s našimi pejsky.


12.8.2011 Svojí výstavní premiéru si poprvé v kruhu vyzkoušela naše nejmladší handlerka Amélka. Na táborové výstavě se se Cinduškou krásně předvedli v kategorii dítě a pes a my se chlubíme krásnou fotečkou,o)

6.-20.8.2011 Jako každoročně jsme se zúčastnili letního tábora PŘÁTELSTVÍ, kterou opět pořádala chovatelská stanice Queen Elsa a Bohemica Bernica. Opět nemám slov k vyjádření, jak jsme si prvně užili celých 14 dní - sešla se skvělá parta lidí i pejsků...A my se naučili mnoho nového díky úžasnému semináři s fajn Luckou Gabrielovou. Na letošní tábor, ve znamení "PRALESA" budeme dlouho vzpomínat!!!


23.7.2011 Na klubovou výstavu německého klubu švýcarských salašnicých psů jsme jeli s velikou zvědavostí a napětím. Krásné prostředí, prostorné kruhy, po několika dnech den bez deště - naše dvě "želízka v ohni".

Cinderella Záře Démantů ve třídě mladých - Velmi dobrá (v Německu se málokdy ve třídě mladých zadává známka výborná) - tentokráte bez pořadí

A náš pes Love Me Queen Elsa - Výborná - za "nehotovost" těsně pod stupni vítězů,o)

Ale i bez pořadí nás velice těší krásné posudky od zahraničních rozhodčích!!!

Nadchla nás třída veteránů, která šla na pořadí výstavy jako první...Jak ve fenách tak ve psech se předvedlo několik opravdu krásných jedinců a třída psů mě učarovala a její vítěz mě absolutně nadchl!!!V 10-ti letech by mu vitalitu, elán, super kondici a nádherný pohyb mohlo závidět plno, o mnoho let mladších jedinců!!!,o)))


17.7.2011 Na námi oblíbenou výstavu v Mladé Boleslavi jsme tentokrát přihlásili pouze Cindušku. U polského rozhodčího Waldemara Mrowiecze dostala známku V2 a velice krásný posudek!!!


7.7.2011 Světová výstava v Paříži nás zlákala a tak jsme s partou kamarádů vyrazili - tentokrát Paříž poznal i Lavík a Cinduška - oba byli z výletu nadšení, naší přítomnost a změnu si užívali. Ačkoliv jsou oba ještě bez srsti - Lavík si v konkurenci 41 psů o mnoho starších a mnohdy šampionů odnesl ve třídě otevřené od finské rozhodčí P.Haikkinen Lehkonen známku VELMI DOBRÁ a dle nás se v konkurenci rozhodně neztratil. Cinduška ve třídě mladých, mezi dalšími 25 fenkami zabojovala - kupodivu poslouchala, rozvernost nechala za kruhem a odnesla si známku VÝBORNÁ a z kruhu odcházela jako 11!!!Posouzení v této třídě bylo v rukou francouzské rozhodčí Joelle Bardet!!!

Love Melac


19.6.2011 JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!! První letošní úspěch na poli pracovním ,o) Love Me (náš Lavča) splnil první zkoušku poslušnosti - ZZO - na výborně!!! ,o) Supeeeeeeeeeeeeer!!! ,o) 

4.6. + 11.6.2011 Protože naše salaše se "jen tak" neválejí doma a chceme, abychom si společný život opravdu užili, jsme členy ZKO SMRŽOVKA. A protože členství není jen o drilu na cvičáku, pořádáme různé akce, především pro děti - ukázky na dětských dnech, pro školky, školy i školy v přírodě. Odkazy na právě proběhlé akce, ohlasy a fotečky jsou k nahlédnutí na následujících odkazech. www.lomjesenny.cz/c/galerie/detsky_den_2011/start.html
www.nasejablonecko.cz/cz/fotogalerie/?aktualitaId=7510 

5.6.2011 Horko a zdlouhavá cesta nás neodradila od polské mezinárodní výstavy v Lesznu... Krásné prostředí mezi stromy ve stínu nám nahrávalo - pro nás neznámí lidé, neznámá konkurence, neznámý rozhodčí z Bulharska p. Kamen Litov - přesto se naše "dvojka" neztratila!!! Jak Lavík, tak Cinda se na nás dle všeho domluvili, oba totálně vylínali a oba si odnesli krásné ocenění VÝBORNÁ 4!!!,o)))

20. - 22.5.2011 Na víkend se vydala Cinduška s paničkou a Amélkou do rodných Loun za rodinkou, s tím, že to spojíme s dvoudenní výstavou v nedalekých Litoměřicích... Víkend byl opravdu horký a i tak jsme si užili krásné dny s rodinou a kamarády. Popeluška nás potěšila svým výstavním úspěchem - kdy v sobotu u pana rozhodčího Havelky získala V3 - kdy jí byla vytknuta otevřená srst - Cinda se poprvé rozhodla shodit svůj štěněčí kožíšek a konečně ho vyměnit za "dospělácký kabát",o))!!! V neděli Cinda obdržela rovněž V3 od rozhodčího pana Polgára!!! Konkurence byla a bude, proto nás Cindušky výstavní výsledky těší - obzvláště po skutečnosti, kdy jako dokonalý kontaktol byla z chovatelské stanice ZÁŘE DÉMANTŮ brána na cvičení, které jí i nám dělá veliké potěšení a i tímto směrem se máme se Cinduškou na co těšit!!! A nesmím zapomenout na její nezkrotný temperament a úžasnou povahu, kdo jí zná a ví, jak funguje s naší nejmladší handlerkou :oDDD A tak se těšíme na premiéru našich malých princezen,o)))

15.5.2011 Protože cestování bylo poslední dobou nějak moc, na tenhle víkend naplánovala panička pro Lavíka a Cindušku změnu ,o) Krátká cesta a přesto fajn, příjemná výstava, která nadchla mě i hafinky - obzvláště rozvernou Popelušku :oDDD Vstali jsme po svítání, sbalili si svých "pár švestek" a vyspání mě i hafinkám opravdu svědčilo. V polské Jelenie Gore v Polsku se má chlupatá smečka neztratila a polská rozhodčí Iwona Matuszewska je ohodnotila takto - LOVE ME ve třídě otevřené VÝBORNÝ 1 CWC a stává se tak čekatelem šampiona Polska a CINDERELLA ve třídě mladých VÝBORNÁ 1, YOUTH WINNER A BEST JUNIOR!!! Děkujeme a krásný posudek obzvláště u Cindušky mě opravdu zahřál ,o))) Fotečky dodáme později!!!

7.5.2011 Klubová výstava Rožnov pod Radhoštěm
Na celý víkend jsme tradičně odjeli na klubovou výstavu. V sobotu jsme vystavovali a v neděli se "sváděli"s naším benjaminkem Cinduškou ,o))) Výstava rožnovská pro nás již tradičně nedopadla dobře, holt na nás štěstíčko čeká na podzim v Táboře, kde nám snad budou držet palečky i naši odchovanci, kteří budou mít svod mladých ,o)
Love Me - velmi dobrá - u přísného a velmi milého švédského pana rozhodčího Jana Herngrena, ale i tak si Lavík odnesl krásný posudek,o)
Iccony - dobrá u anglické rozhodčí Helen Davenport-Willis a Cinduška velmi dobrá u slovenské rozhodčí a dlouholeté chovatelky bernských salašnických psů Terézie Gargušové!!! Osobně velmi děkuji za krásnou výstavu pořadatelům, opravdu se výstava povedla!!! Fotky dodáme ,o)

1.5.2011 I když jsem nechtěla, páník rozhodl jinak a jelo se opět na Slovensko:o/ Největší radostí byla pro nás třída šampionů, kdy si náš milovaný Black Ferrari Altura vyběhal V1 CAC - gratulujeme a máme velikou radost!! !Náš Lavíček klasicky V2 re.s CAC a naše Popeluška Cinda V3 ,o)))

30.4.2011 Krajská výstava v Mladé Boleslavi nás zlákala - moc jsme se těšili, protože první z našich miminek mají svou výstavní premiéru, kterou zvládli na jedničku s hvězdičkou a my jsme na ně právem hrdí!!! Arnýsek s paničkou Danielkou vyběhal ve třídě štěňátek známku VN2,o) K mé ohromné radosti jsem s Ailuškou běhala já, coby chovatelka a dostali jsme VN1!!! Děkuji miminka a páníkové a už se těšíme na další výstavu,o))) Naše smečka jela v rozšířeném vydání - tradičně Lavík V1, Vítěz třídy, Cinda V2 a tentokrát i Icconka V1, Vítěz třídy. Všichni mě potěšili,o) Do závěrečných soutěží jsme měli ještě přihlášenou omladinu (Lavču a Cindu) do párů a ačkoliv jsme si vážně museli počkat a já měla chuť se sbalit a jet, čekání se vyplatilo. Miláčkové si vyběhali krásné druhé místo a domů jsme si vezli k ohromné radosti Amélky další pohár:oDDD Moc bych chtěla poděkovat Lence a Peťulce a taky "našim" páníkům štěňátek za pomoc při trochu náročné sobotě ,o)))

24.4.2011 Mezinárodní výstava České Budějovice - protože jsme se pohybovali nedaleko, vyrazila jsem jen s kamarády (tímto děkuji Martinovi a Radce za společnost a v závěru za veeeeelikou pomoc) a mojí "malou" Cinduškou. Tentokrát se nezadařilo, odvezli jsme si známku VD, i když ve třídě mladých celkem běžná známka, však máme ještě víc jak půl roku bojovat. O to větší radost jsme měli, když ve třídě šampionů vyhrál tatínek našeho vrhu A, krásný pes Ferrari Black Altura V1 CAC, CACIB a BOB, jupííííííííííííííí, máme velikou radost!!!

20. - 24.4.2011 Jedna naše oblíbená každoroční akce - JARNÍ VÝCVIKOVÝ TÁBOR s CHS Queen Elsa na Slunečnici v Jižních Čechách a hrooooooooooomada kamarádů ,o) Krásně jsme si prodloužený víkend užili, vyřádili jsme se my, Amélka i pesani a my měli konečně dny jen pro sebe. Vyšlo nám nádherné počasí, byli jsme po delší době na super místě a sešla se báječná parta, co víc si přát??? ,o) Naše "mládež" Lavča a Cinda začali plavat - jsme nadšení - další super zábava, kterou spolu rádi budeme dělat,o)))

10.4.2011 Národní výstava v Ostravě nás zlákala - Lavík šel naposledy do mezitřídy a se Cinduškou prostě trénink ve výstavním kruhu potřebujeme, navíc po dlouhé zimě konečně výstava na trávě,o) Oba nezklamali a udělali nám velikou radost Škoda, že Lavču pozlobilo zranění nožky, které vypadalo, že už nám snad dá pokoj... Cinduška byla opět nejmladší v konkurenci dalších 11 fenek, přesto se neztratila a vybojovala V3!!! Lavíček V2 res. CAC a tímto se těšíme už jen do třídy otevřené, mezi OPRAVDOVÉ velikány ,o)

7.4.2011 Konečně byla chvilička času a my se vydali na výlet a "kontrolu" našeho miminka, tentokráte Assetky,o))) Vzali jsme všechny tři holky - Daisy přeci musela na kontrole dohlížet, zda je její holčička dobře vychovaná a tety Iccony a Cinderella jeli jako doprovod,o) Myslím, že si to všechny holky včetně Assetky a její kámošky Barušky užil i,o))))

2.4.2011 Panička s Amélkou dorazila ze zasloužené dovolené a je tady další výstavní klání. Jelikož jsme v příhraničí, prostě to láká :o) Tentokrát jsme měli přihlášenou výstavu v německém Berlíně. Krásná a celkem rychlá cesta nás dovezla skoro až na místo, 300 km uběhlo neuvěřitelně rychle, parkování tedy byl jediné negativum na celé výstavě, to prostě nebylo podchycené a ve třech lidech ani nešlo zvládnout tolik aut... Takže jsme na výstaviště doběhli za 5 minut dvanáct a hned se šlo do kruhu ,o) Lavík byl jako tradičně v mezitřídě a konečně.... Po několika druhých (i když krásných místech) zazářil, svou třídu vyhrál V1, CAC a stal se tak ČEKATELEM ŠAMPIONA NĚMECKA!!! Huráááááááááááá ,o)

Pak byla řada na naší "malé" hvězdičce Cindušce. Třída byla opravdu nabitá, bylo přihlášených 12 fen, nakonec do kruhu nastoupilo 10 mladých fen.... Konečný verdikt Velmi dobrá (v Německu se ve třídě mladých výborná známka nezadává) 3!!! "Na frak" nám tentokrát dala naše soupeřka Tamiška s Honzou (CHS Orecan) a mezi nás se stihla "vtěsnat" jedna německá pěkná fenečka,o) Proto z tohoto úspěchu máme velikou radost!!! Celá sobota byla velmi pohodově strávená s partou fajn lidiček a pro nás to rozhodně nebyla poslední německá výstava ,o) Panem rozhodčím nebyl nikdo jiný než Hans Jahrling, předseda německého klubu DCBS, což naší radost z výsledku jen a jen prohloubilo ,o)))


20.3.2011 Den po bonitaci jsme si s kamarády udělali opět výlet na Slovensko. Vzali jsme Lavíka, jako už tradičně a tentokrát i Cindušku, která měla poprvé vběhnout do kruhu ve třídě mladých... Asi nejtěžší třída, velké věkové rozmezí soupeřů... Ovšem naše věčně veselá a rozverná Cindinka nezklamala, zvesela vletěla do kruhu a vyběhala si jako nejmladší známku VÝBORNÁ 2, jupíííííííííí!!! Lavíček jako poslední dobou tradičně v mezitřídě VÝBORNÁ 2, res. CAC!!!,o)))

19.3.2011 Koncem března, jedna obyčejná sobota. Ovšem pro Lavíka jeden z významnějších dnů - BONITACE - nebo-li chovnost. Dva krůčky jsme splnili v průběhu skoro dvou let, kdy s námi Lavík žije ,o) Ovšem bonitační komise je přeci jen něco jiného, více očí, které vidí klady i zápory Vašeho psa.... Lavík zvládl vše na jedničku a ke dvěma chovným fenám nám přibyl CHOVNÝ PES LOVE ME QUEEN ELSA!!! Brzy přidáme fotografie, aby každý viděl, jak taková bonitace vypadá,o)))

A protože bonitace není jen o "nervech" - měl Lavča možnost zařádit si se svou "neteří" Ailou Bodemikou Czech, kterou panička přivezla a výborně na bonitaci socializovala!!! Tímto Janě moc děkujeme, že jsme měli možnost "poňuchnat" naše miminko a Aila měla viditelně radost z hromady dalších salaší... Oslovení "turbo štěně" se budeme smát ještě dlouho. Jsme velice rádi, že naše miminka jsou nebojácná a sebevědomá stvoření!!! ,o)))
Popravdě, před půl rokem jsem si neuměla představit, jaké to je, odrodit, vychovat a "jen tak" někomu (cizímu) dát malé salašníky. Nebudu tvrdit, že odjezdy miminek jsem statečně ustála - řvala jsem jako želva, měla jsem obavy... Jaké to bude, vidět je později - uvidíme je vůbec??? Samozřejmě dohody o navštěvování byly, ale vím, že slova jsou slova.... Když jsem naše miminka viděla už u nových majitelů, znovu jsem se neubránila slzám, jejich dojemné vítání, neskrývaná radost, v jednom případě jsem byla dokonce mokrá z vody z kaluže :oDDD
A tak chci moc poděkovat majitelům našeho prvního vrhu A, za jejich zprávy, fotky, kontakt, za lásku, kterou naše "nejmenší salaše" dostávají a troufám si říct i za kamarádství k nám, chovatelům,o) DĚKUJEME!!! A velikou radost mi taky dělá Vaše nakažení, smáli jste se, když jsme Vám říkali, že salaš je virus :oDDD Někteří už mají dalšího parťáka vybraného, jiní ho plánují a někteří hledají odvahu....


1.3.2011 Dnes se do nového domova dostalo i poslední štěňátko z vrhu A - Activek. Připravujeme novou stránku našich štěňátek -tentokrát už od nových majitelů. Děkujeme, že všichni podáváte informace a děkujeme za krásná přivítání při návštěvách,o) U nás je teď doopravdy ticho a prázdno - štěňátka dokáží neobyčejně obšťastnit život!!!

23.2.2011 Začali jsme si dělat výlety za našimi miminky - vrhem A - a nezaujatě musím říct, že jsem opravdu moooooc ráda, jak jsme vybrali majitele pro naše malé chlupáčky - všechna miminka nás poznala, všechna předvedla svou radost ze skutečnosti, že nás vidí - co víc potěší chovatele, než spokojená miminka... Páníkové se vzorně starají, dělí se o své radosti, děláme plány do budoucna... Při cestách jsme se zastavili na ČMKU a konečně to máme "barevně na bílém" a náš Lavča je junior šampion, ale jak vidno, nespěchali jsme, když jsme to konečně vyběhali po půl roce:oDDD Holt výstavy i přes to, že se nám daří (ťuk ťuk) a baví nás, tak pro nás v psím světě nejsou všechno!!! ,o)))

20.2.2011 Po 14 dnech výstavní pauzy jsme se vydali na dalekou cestu - jak dalekou mi "docvaklo"až při cestě :oDDD Lavík vybojoval v silné konkurenci V3 od chorvatského rozhodčího Borise Spoljariče. Bohužel si udělal úraz na noze díky ledovatce, která u nás stále trvá:o( Takže jeho největší přednost pohyb - nevynikl... Náš "spolubojovník" Ferrari Black Altura dostal opět stejnou známku jako my,o) Děkuji páníkům od Blackouška za opět super společnost!!! ,o)))

5.-6.2.2011 DUO CACIB BRNO - dvoudenního výstavního klání jsme se zůčastnili s našimi "malými",o) S Lavíkem v mezitřídě a Cindarellkou ve třídě dorostu (kde byla naposledy). Po oba dny byli rozhodčími pánové ze severských zemí. Na jejich posuzování jsme byli zvědaví, ačkoliv byli přísní, dle nás i důslední a všímaví,o)
LOVE ME - sobota VELMI DOBRÝ 2 / neděle VÝBORNÝ 2 res. CAC
CINDERELLA - sobota VELMI NADĚJNÁ 1 nejlepší dorost / neděle VELMI NADĚJNÁ 2
Máme z výsledků opravdu velikou radost - o to větší, že Brno opět nezklamalo a sešla se veliká konkurence.
Video od kamarádky Jarky - moc děkujeme!!!

1.2.2011 Naše štěňátka se rozutíkávají do nových domovů. Je to nejtěžší období v jejich i v našem životě. Dát jen tak "někomu" uzlíček, který je částí naší milované Daisy, je součástí našeho života, je radostí... Není to jednoduché, páníčky jsme se snažili vybrat pečlivě, někteří naším sítem neprošli, ale pro nás to není "zbavení" se štěňátek - pro nás je nejdůležitější částí chovu dobrý chovatelský servis a výběr páníků, protože všichni jsou už součástí našich životů ,o)

23.1.2011 Mezinárodní výstava psů CACIB Trenčín
Na výstavu jsme vyjeli společně s páníky od taťky našeho vrhu A - Ferrari Blackem Altura. Kluci se v autě v pohodě snesli, každý měl svůj prostor,o) A já jela coby handler pro oba kluky - Blacka a našeho Lavíka. S Lavíčkem jsem po loňském semináři o vystavování celkem sehraná - s Blackem jsem měla výstavní premiéru a celkem trému. Vše se ale podařilo a oba kluci v silné konkurenci vybojovali V2 res. CAC navíc u přísné a dlouholeté chovatelky bernských salašnických psů Terezie Gargušové. O to větší byla naše radost. A já jsem se opět přesvědčila - Black mě přesvědčil - že volba krycího psa pro náš vrh A byla správná. Black je opravdu krásný, impozantní pes, s mnoha přednostmi a mě přímo uchvacuje svojí dokonalou povahou. Celou dobu při vystavování dával najevo svojí radost, dobrou náladu a svůj temperament!!! Děkujeme za super víkend!!! Fotečky budou muset být až později (od dvorní fotografky salaší Karin), protože tentokrát jsme s sebou foťák neměli... ,o)

15.1.2011 Do fotogalerie jednotlivých štěňátek jsme přidali aktuální fotečky,o) Štěňátka nadšeně přijímají a vítají návštěvy, bydlí s námi v domě a pokud počasí dovolí chodíme ven. Konečně maminka Daisy dovolila a ukázala štěňátka zbytku smečky - samozřejmě nejnadšenější byla nejmladší Cinduška :oDDD Naše malé tricolorní kuličky slaví šest týdnů života a během dvou tří týdnů se nám budou rozutíkávat po světě...:o((( Některá štěňátka svoje páníčky už mají, některá na ně ještě čekají. Informace na e-mailu Sabatova.Katerina@seznam.cz nebo na telefonu 776/326 625

8.1.2011 ZIMNÍ VÝSTAVA - NVP Olomouc
A tak to k veliké radosti paničky opět začalo - výstavní kolotoč se vším tím okolo,o))) Na první výstavu jsme vyrazili s našimi "nejmenšími" Lavíkem a Cinduškou a myslím, že na ně můžeme být právem hrdí!! !Lavča v mezitřídě sice méně zato kvalitně obsazené u přísného, ale spravedlivého rozhodčího pana Jandy V4,o) A naše Cinduška, která přestoupila do třídy dorostu, mezi starší holky, zabodovala a vyběhala si nádhernou VN1 a nejlepší dorost!!! ,o) Jupíííííí!!! Pár lidiček určitě ví, proč nás tento úspěch moooooc těší a my za to Cindušce mooooc a moc děkujeme!!! Posudky nám přijdou spravedlivé a u Cindušky jsme se i pobavili :oDDD